Ha en dum temafest med jentene

Mange internettselskaper tilbyr heldigvis en lang rekke forskjellige alternativer for frakt. Det mest brukte er nå noen ganger levering til et hentested, og da kan du rett og slett stikke innom for pakken når det passer deg. Løsningen er derfor ekstremt praktisk, og typisk også den billigste formen for frakt.

Omvendt kan du veie opp fordeler og ulemper ved å velge levering til ditt private hjem eller ut til jobben. Fraktmetoden er vanligvis et hakk dyrere, men også veldig problemfri. Den lettest kjøpte fraktmetoden kan ikke motbevises ved at du henter bestillingen selv, noe som dessverre avhenger av at du bor i kort avstand fra internettselskapets fungerende lager.

Leveringsevnen er selvsagt ganske avgjørende, forutsatt at vi må bruke dine nye varer nå og her, og til det formålet er det selvsagt sentralt at vi dobbeltsjekker leveringstiden for produktet i spørsmålet.

Mange e-forhandlere lover levering neste dag på en rekke av sine produkter, som imidlertid forutsetter at du bestiller før et bestemt tidspunkt, med det formål å garantere at de kan få pakken klar før de ansatte slipper fri.

Noen internettbedrifter tilbyr gratis levering, men som oftest er dette betinget av at et visst beløp omsettes. I tillegg må du foretrekke det billigste alternativet for frakt, som ofte – uansett om du bor i Holstebro, Birkerød eller Haslev – er å få pakken levert til et hentested.

Ulike former for frakt

Det er nå stort sett problemfritt for alle å sammenligne priser fra ulike nettbutikker og derfor har de fleste nettbutikker ikke kunnet annet enn å kutte salgsverdien på mange av deres produkter – for barn og babyer, og også for menn og kvinner – betydelig, og noen ganger til og med lover gratis frakt.

Det kan likevel være fordelaktig å sjekke en rekke nettbutikker etter salg før du fullfører handlen, slik at du er garantert å få den billigste prisen.

Du skal imidlertid ikke undervurdere at dersom en nettbutikk selger produkter til en utsalgspris som er ufattelig beskjeden, så kan dette ofte være et faresignal for en uekte e-business. Betalinger med kort er imidlertid omfattet av en lovbestemmelse som støtter deg som kjøper mot uærlige nettvirksomheter.

Generelt anbefaler vi kjøp med standard betalingskort eller betaling med mobiltelefon. Alternativt bør du benytte deg av et avbetalingstilbud som ViaBill når du tar sikte på å dekke kostnadene senere.

Før folk handler hos et nettselskap, må de virkelig sette seg inn i innholdet i e-butikkens vilkår og betingelser, men det er nok ikke særlig morsomt.

Et enklere alternativ er å undersøke om nettbutikken er koblet til e-merket, som skal være et bevis på at nettbutikken støtter de offisielle danske reglene, i tillegg til å bli revurdert nå og da av advokater som har mye erfaring med retningslinjene . I tillegg vil du ha mulighet for hjelpsom service dersom du har dilemmaer med handlen.

Videre anbefales det at kjøper er oppmerksom på de mest aktuelle retningslinjene som har innflytelse på transaksjonen, som for eksempel returretten som nettbutikken opererer med. På grunn av dette er det også aktuelt at du til enhver tid tar vare på kvitteringen, slik at du kan bevise bestillingen din senere, uansett om du er ute etter et produkt til gutt eller jente.

Flere og flere handler i e-butikker

Trustpilot fører til ganske utmerkede løsninger for å undersøke oppfatningen til en lang rekke tidligere kjøpere, og vi anbefaler derfor at du tar en se på nettbutikkens anmeldelser før du handler.

Facebook tilbyr også svært fordelaktige løsninger for å få innsikt i nettbutikkens popularitet. I tillegg møter vi til og med internettselskaper der du kan gi en vurdering av kjøpsopplevelsen, som også bør brukes til å veie opp kundenes tilfredshet.

Retningslinjer vedrørende produkter og nettselskaper oppdateres jevnlig, men vi kan dessverre ikke garantere mot endringer som kan ha blitt gjort etter at vi sist oppdaterte nettsidens data.