Slik bestiller du en utmerket julelunsj

Et stort antall nettbutikker tilbyr i dag et stort utvalg av leveringsmetoder. En som er veldig vanlig akkurat nå er pakkebutikken, og da henter du bare pakken når den passer inn i kalenderen din. Fraktmetoden er veldig enkel, og også den mest prisbevisste løsningen for levering.

På samme måte kan du foretrekke å få det levert hjem til deg eller til din arbeidsplass. Denne blir dessverre litt dyrere, men til gjengjeld blir den spesielt lett. Den billigste formen for frakt er imidlertid at du henter varene selv, men den løsningen krever at du er i nærheten av nettselskapets lokasjon.

Fraktperioden er spesielt avgjørende dersom du trenger produktene umiddelbart, så for det formålet er det utvilsomt hensiktsmessig at vi inspiserer estimert leveringstid for det aktuelle produktet.

De fleste internettselskaper annonserer 1-dags levering på masse varer, men vær forsiktig da det avhenger av at bestillingen blir realisert før et visst tidspunkt, slik at de garantert kan få bestillingen servert før kl. logistikkpersonalet får gratis.

Noen individuelle nettbutikker tilbyr gratis frakt, men som regel er forutsetningen at du kjøper for et fastsatt beløp. Ellers må du vurdere det billigste leveringsalternativet, som i de fleste tilfeller – uansett om du er i nærheten av Silkeborg, Lillerød eller Grindsted – vil være å få varene fraktet til en pakkebutikk. Trustpilot produserer relativt pålitelige alternativer prisene på en rekke av deres varer – for barn og babyer, og samtidig også for voksne – betydelig, og noen ganger til og med garantere gratis frakt.

Til tross for dette kan det likevel vise seg å være fordelaktig å sjekke enkelte nettselskaper etter salg før du fullfører bestillingen din, slik at man er urokkelig sikker på å anta den rimeligste prisen.

Generelt sett favoriserer vi kjøp med kort eller betaling med mobiltelefon. Som et alternativ kan du benytte et avbetalingstilbud som f.eks ViaBill når du foretrekker å finansiere kostnadene over en lengre periode.

Vi foreslår at du ser på e-butikkens vurderinger

Før folk handler i en butikk på nett, bør du definitivt tyde forhandlerens vilkår og betingelser, men dette er ofte en omfattende jobb.

Et annet forslag kan være å merke seg om nettbutikken er godkjent av e-merket, fordi det skal være en erklæring om at nettbutikken opprettholder de offisielle reglene og at e-bedriften revideres fortløpende av eksperter som er godt kjent med vedtektene på området. Du tilbys også en snarvei til support dersom du blir utsatt for utfordringer som følge av kjøpet.

Det kan også være nyttig for kjøper å være klar over de viktigste bestemmelsene som påvirker bestillingen, for eksempel hvilken byttepolitikk selskapet sørger for. I forhold til det er det virkelig aktuelt at du fortsatt beholder kjøpsbekreftelsen, slik at du senere kan bekrefte bestillingen, uansett hva du etterspør produkter til en mann eller kvinne.

Merk om nettbutikken er medlem av e-merkeordningen

Trustpilot gir i utgangspunktet fine løsninger for å observere ganske mange aktuelle kundevurderinger og det er derfor bra at du undersøker nettbutikkens vurderinger før du legger inn bestillingen.

Facebook gir like gode sjanser til å få et inntrykk av nettbutikkens kundefokus. I tillegg møter vi faktisk e-butikker hvor du kan sette sammen en vurdering av kjøpsopplevelsen, som også bør brukes for å få et innblikk i kundetilfredshet.

Dette nettstedet er finansiert av annonser. Vi samarbeider med noen ulike nettforhandlere i form av annonsering av butikkenes produkter, og får betaling når brukerne våre gjennomfører en transaksjon.