Afghanske kvinner

Vil at EU gir asyl til alle afghanske kvinner – NRK

25. jan. 2023 — EUs asylbyrå mener Talibans forfølgelse gir alle afghanske kvinner rett til beskyttelse i Europa. UDI i Norge vil nå gjøre ny vurdering.

Hvordan vi jobber med kvinner i Afghanistan – CARE Norge

Hvordan vi jobber med kvinner i Afghanistan – CARE

I en slik situasjon som Afghanistan står i nå, rammes kvinner og jenter hardest og blir mest sårbare overfor ulike farer og trusler. Siden Talibans …

Mange har blitt drept eller skadet som følge av krigen. Mannen er tradisjonelt familiens eneste forsørger, og kvinner har ofte ikke rett på arv eller land.

Afghanistan: Talibans behandling av kvinner og jenter kan …

Afghanistan: Talibans behandling av kvinner og jenter kan utgjøre forbrytelser mot menneskeheten, sier FN-eksperter

27. nov. 2022 — Afghanistan: Talibans behandling av kvinner og jenter kan utgjøre forbrytelser mot menneskeheten, sier FN-eksperter.

— De siste handlingene rettet mot kvinner og jenter av Taliban bør etterforskes som kjønnsforfølgelse, sier elleve FN-utnevnte uavhengige menneskerettighetseksperter.

Venstre vil gi studentvisum til afghanske kvinner – VG

1. feb. 2023 — Kvinner som har fått avbrutt sin utdanning etter at Taliban overtok makten i Afghanistan bør få muligheten til å fullføre i Norge, …

Kvinner som har fått avbrutt sin utdanning etter at Taliban overtok makten i Afghanistan bør få muligheten til å fullføre i Norge, eller i andre land på Norges regning. Det mener Venstre.

Kommentar: Få kvinnene hit! – VG

21. jan. 2023 — Det var Ayesha Wolasmal som lanserte ideen for meg om å åpne døren for noen av kvinnene som nå blir stengt ute fra afghanske universiteter. Gi …

Det finnes faktisk noe Norge kan gjøre for Afghanistans kvinner: Gi noen av dem som er kastet ut av universitet, mulighet til å fullføre utdanningen sin i Norge.

Afghanistan: Taliban ødelegger livene til kvinner og jenter

Afghanistan: Taliban ødelegger livene til kvinner og jenter | Amnesty International Norge

27. jul. 2022 — Barneekteskap og tvangsekteskap øker, jenter blir nektet skolegang og kvinner arresteres vilkårlig. Dette kommer frem i Amnestys nye …

Barneekteskap og tvangsekteskap øker, jenter blir nektet skolegang og kvinner arresteres vilkårlig. Dette kommer frem i Amnestys nye rapport.

Talibans politikk ødelegger kvinners og jenters liv – Aftenposten

Amnesty International: Talibans politikk ødelegger kvinners og jenters liv

27. jul. 2022 — Afghanske kvinner synger og holder opp protestplakater under en demonstrasjon i Kabul tidligere i år. Livene til afghanske kvinner og jenter …

Taliban har tatt et kvelertak på kvinners og jenters rettigheter, fastslår Amnesty International i en svært kritisk rapport om Afghanistans nye makthavere.

Norsk-Afghanske Kvinner for Endring – Facebook

Norsk-afghanske Kvinner for Endring er en ideell organisasjon som jobber for integrering og inkludering av afghanske kvinner i det norske samfunnet.

Afghanske kvinner bør få utdanning i Norge – NOAS

24. jan. 2023 — Norge bør ta aktive grep for å sikre afghanske kvinner tilgang til utdanning. Ayesha Wolasmal, hjelpearbeider med lang erfaring fra Afghanistan, …

NOAS

Keywords: afghanske kvinner